Bouwtechnische keuringen

Een belangrijke stap in het aan- en verkoopproces van een woning is het laten checken van de bouwkundige staat van een woning.
Met een bouwtechnische keuring kan een miskoop voorkomen worden.
Het is verstandig een bouwtechnische keuring “uit te laten voeren” en wel om de volgende redenen:
Als verkoper kijk je over het algemeen door een positievere bril dan een koper. Daarnaast heb je als verkoper een meldings- en onderzoeksplicht (verborgen gebreken);
Als koper zijnde kun je zo “verliefd” op een woning worden, waardoor helder denken een stuk moeilijker wordt. Tevens kunt u het opgemaakte keuringsrapport bij uw verdere onderhandelingen gebruiken. U weet nu wat de technische staat van de woning is.
Ook wanneer u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
wenst, kan een bouwkundig rapport soms verplicht zijn;
Niet iedereen is bouwkundig onderlegd en ziet dan vaak ook niet de echte gebreken;

Waarom een bouwtechnische keuring door BAB-Apeldoorn bv uit laten voeren?
BAB-Apeldoorn is eerlijk en onafhankelijk bouwkundig adviesbureau, waarbij praktijkervaring, bouwkundig inzicht, flexibiliteit, kennis en kunde van zelfsprekend zijn voor het leveren van een kwalitatief goed keuringsrapport.
Naast bouwkundig inzicht is het van belang om te weten hoe een woning in elkaar steekt. Het “lezen” en constructief begrijpen van een woning geeft inzicht in ontstane gebreken zoals scheurvorming, verzakking e.d.. Hierdoor kan over het algemeen antwoord gegeven worden op de vraag of bepaalde gebreken gestabiliseerd zijn of op korte of langere termijn alsnog voor problemen kunnen zorgen.

BAB-Apeldoorn biedt drie mogelijke keuringen aan, die zowel voor een aan- als voor een verkoop van een woning toegepast kunnen worden.