Onderhoudsplanning / begroting
Aan elk gebouw moet onderhoud gepleegd worden, of het nu een woning, appartementencomplex, kantoorgebouw, bedrijfspand of monumentaal pand betreft.
De vraag is echter wanneer moet je onderhoud plegen en wat zijn de bijkomende kosten hiervan.

Met onderhoud kun je op twee manieren omgaan, namelijk:
1.Ik wacht net zolang tot onderdelen verrot zijn, kapot gaan of versleten zijn;
2.Ik maak een planning van de te verwachte levensduur van alle onderdelen en zorg dat dit financieel is afgedekt;

Bij beide opties kan onderhoud gepleegd worden. Echter bij optie 1 kun je zowel bij de uitvoering als bij het financiële aspect voor ongename verassingen komen te staan.
“Doordat het onderhoud zolang uitgesteld is blijken er meer onderdelen aangetast te zijn en vervangen te moeten worden. Financieel is er geen rekening gehouden met het feit dat het onderhoud nu uitgevoerd moet worden en dat er meer vervangen moet worden dan in eerste instantie werd aangenomen”.

Dit soort verrassingen kun je opvangen door een goed en doordachte meerjarenplanning te maken, waarbij alle onderdelen waar onderhoud aan gepleegd moet worden in verwerkt zijn. Deze planning wordt onderbouwd en ondersteund door een begroting, waarbij overzichtelijk is aangegeven wat de te verwachte kosten zijn van de te onderhouden onderdelen in het geplande onderhoudsjaar.

BAB-Apeldoorn kan dit voor u verzorgen. Wij stellen een meerjarenplanning en onderhoudsbegroting voor u op voor een periode van 15 jaar (langer is uiteraard ook mogelijk), waarin overzichtelijk in is aangegeven wanneer aan welk onderdeel onderhoud gepleegd moet worden en wat de te verwachte kosten hiervan zijn.
Tevens kunt u zien wat uw jaarlijkse reservering moet zijn om de geplande onderhoudswerkzaamheden in het geplande onderhoudsjaar uit te voeren.

Laat u niet verrassen door onvoorziene onderhoudswerkzaamheden en de daarbij komende financiële consequenties. Zorg voor een beheersbaar onderhoudsplan, zodat de waarde van uw onroerend goed op peil blijft.
Want een goed onderhouden pand verkoopt altijd beter.